Spannende dingen voorstellen aan je partner, hoe doe je dat?

Spanning Zoeken

Soms wil je gewoon een beetje meer. Wil je iets uitproberen, of ben je benieuwd naar iets. Maar het kan best wel spannend zijn om nieuwe dingen aan je partner voor te stellen in de slaapkamer. Zeker als deze wat extremer zijn of het een specifieke fantasie van jou. Gelukkig kunnen wij jou helpen!

Houdt het luchtig

Net zoals met andere (seks)onderwerpen, is het vaak handig om de gesprekken luchtig te houden. Het werkt vaak averechts als je iets heel zwaar maakt. Stel dat je vertelt dat dit een droom van je is en je dit koste wat kost wilt uitproberen, dat kan best wel afschrikken. Dat is wel het laatste wat je wilt natuurlijk! Houdt het dus luchtig en leg er geen druk op wanneer je iets wilt voorstellen. Zeg dat je nieuwsgierig bent, benieuwd bent hoe iets voelt. Zo maak je het kans groter dat je partner jouw spannende idee of fantasie wilt uitproberen met jou!

Timing is belangrijk

Niet iedereen houdt van dezelfde dingen. Timing is daarom erg belangrijk als je graag iets nieuws wilt voorstellen aan je partner! Wanneer jullie lekker bezig zijn in bed en je plots tegen je liefje vertelt dat je je partner wel eens anaal wilt nemen, tsja. Als je partner hier eigenlijk niet van houdt, kan er best voor zorgen dat de mood meteen verdwenen is. En dat wil je natuurlijk voorkomen! Vertel daarom pas wat je graag wilt of benieuwd naar bent als jullie beiden tijd hebben en het erover willen hebben.

Leg uit waarom je iets wilt proberen

Soms is het lastig om je voor te stellen waarom jouw partner graag iets wilt proberen of iets fijn vindt. Daarom is het belangrijk om goed uit te leggen waarom je iets wilt uitproberen. Op die manier kan iemand zich beter voorstellen waarom je het graag wilt proberen. Vind je het lastig om tijdens het gesprek goed te verwoorden waarom je iets wilt? Probeer het op te schrijven, wanneer begon deze fantasie? Heb je al wel eens iets geprobeerd wat erop leek? Is de fantasie door de jaren of maanden heen veranderd?

Blijf open 

Het is belangrijk dat je open blijft naar je partner. Dat begint al door het over seks te hebben en uit te leggen waarom je iets wilt proberen, maar ook door je in de schoenen van je partner te zetten. Zou jij openstaan voor een fantasie van je partner? Hoe zou je reageren, welke vragen zou je stellen, zou je het begrijpen? Gun je partner dan ook de tijd om iets te verwerken. Misschien dat wat jij graag wilt, iets is wat je partner nooit heeft overwogen of echt heel spannend vindt. Blijf respectvol naar elkaar en ben eerlijk. Dat maakt jullie relatie nog beter, sterker en hechter. 

Praat vaker met elkaar over seks

Hoe vaker jullie over seks praten, des te makkelijker het wordt om iets spannends en nieuws voor te stellen. Het is niet alleen makkelijker, maar ook nog eens goed om met elkaar over seks te praten. Jullie worden er samen sterker van, en jullie weten dan ook precies wat jullie lekker vinden. Een ander voordeel; wanneer je vertelt over je fantasie of wat je graag wilt uitproberen, komt het niet zomaar uit de lucht komt vallen! Praten over seks, het blijft nou eenmaal belangrijk!

Meer blogs lezen?

We geven niet alleen relatietips, maar leggen je ook haarfijn uit hoe je condooms kunt gebruiken en wat de magic wand vibrator nou zo magisch maakt! We bloggen iedere maandag, so stay tuned!