Tantraseks: een erotische en spirituele verbinding met je partner

tantraseks

Op seksueel gebied ben je nooit klaar met experimenteren. Iedereen heeft zijn eigen wensen en voorkeuren als het gaat om het liefdesspel tussen de lakens. Feit blijft dat seks een intieme gelegenheid is, dat voor de meeste mensen meer is dan alleen lust. De meeste mensen die de liefde bedrijven, hebben ook een spirituele connectie. Deze spirituele en fysieke connectie kunnen jullie tot een absoluut hoogtepunt brengen door het beoefenen van tantraseks. Maar wat is tantraseks eigenlijk? Een hoe doe je het? In deze blog gaan we dieper in op deze spirituele manier van het bedrijven van de liefde.

Wat is tantraseks?

Tantra is een mystieke traditie die duizenden jaren teruggaat. De oorsprong ligt in het oude India. Het woord ‘tantra’ is een samensmelting van twee verschillende woorden. ‘Tan’ betekent ‘expansie’ en ‘tra’ betekent ‘bevrijding’ in het Sanskriet, een oeroude taal dat in verbasterde vorm in sommige delen van India nog steeds gesproken wordt. tantra is dus een spirituele vorm van verbinding en verdieping vinden. Soms met jezelf, soms met anderen. Dat hoeft niet altijd seksueel te zijn.

In deze blog gaan we het wel hebben over tantra waarin het seksuele aspect centraal staat. Het hebben van tantraseks is seks ervaren in totale extase. Het zoeken naar de ultieme spirituele diepgang met je partner. Dit krijgen jullie niet zomaar voor elkaar, tantraseks moet beoefend worden, maar als jullie die diepere connectie hebben gevonden dan zijn jullie meer met elkaar verbonden dan ooit. Het is seksuele energie in zijn puurste vorm, en dat heeft weer een zeer positief effect op jullie seksleven.

Kortom: tantraseks is seks in zijn puurste vorm. Het is niet even uit lust een paar standjes beoefenen en klaarkomen. Het is een spirituele en seksuele reis waarbij jullie elkaars levensenergie met elkaar verbinden. Jullie verlangens en intimiteit komen het beste tot zijn recht, een orgasme is niet het doel, de seksuele focus wel. Het resultaat is een intieme samensmelting die het beste omschreven kan worden als ‘eenheid’.

tantraseks stappen

De voorbereidingen van tantrische seks

Elkaars naakte lichamen betasten is slechts een klein onderdeel van tantrische seks. Het is de bedoeling dat jullie beiden geestelijk openstaan om elkaar te ontvangen. Dit kan al beginnen door gezellig samen op de bank te zitten met de juiste muziek, met de wetenschap dat jullie later op de avond met elkaar tot een diepere verbintenis gaan. Het is sowieso handig als jullie elkaars erogene zones weten te vinden.

Begin de avond met de voorbereiding van de ruimte waarin jullie het gaan doen. Zorg voor comfortabele kussens, steek eventueel wat wierook aan en dim de lichten. Ga daarna samen in bad, of neem een douche, en zorg ervoor dat jullie beiden uiterst relaxed zijn. Doe nog geen seksuele handelingen, want dan zijn jullie al een stap te ver. Na het douchen vertrekken jullie naar de ruimte die jullie hebben voorbereid, zoals de slaapkamer.

Als jullie beiden openstaan voor de avond en jullie comfortabel zijn, dan kunnen jullie tegenover elkaar gaan zitten. Zij kan haar benen om hem heen slaan, of jullie gaan in kleermakerszit zitten. Vervolgens kijken jullie elkaar lang in elkaars ogen aan, zo lang dat het niet meer ongemakkelijk voelt. Neem er rustig de tijd voor. Als dit goed voelt dan kunnen jullie beginnen aan de volgende vervolgstappen.Tip: pak er een fles massageolie bij.

Het beoefenen van tantraseks

De onderstaande stappen kunnen jullie gebruiken als leidraad, maar jullie kunnen er uiteraard zelf een eigen draai aan geven als dat lekker voelt. Het hoeft niet per definitie volgens het boekje, maar globaal gezien zijn de onderstaande stappen wel de manier waarop tantraseks wordt beoefend. Onthou dat er geen tijdslimiet aan het hebben van tantrische seks zit, zorg er dus voor dat jullie die avond geen afspraken of andere plannen hebben. Goed! Laten we de onderstaande stappen even uitlichten.

Pas je ademhaling op elkaar aan

Dat is de eerste stap. Adem rustig in en uit terwijl jullie elkaar diep in de ogen aankijken. Zorg ervoor dat jullie ademhalingen synchroon lopen. Doe dit totdat jullie beiden relaxed zijn en tegelijkertijd in- en uitademen zonder erbij na te denken.

Fluister complimentjes

Complimentjes geven positieve energie af, en dat is juist de bedoeling. Fluister elkaar complimentjes in terwijl jullie elkaar aankijken. Vertel elkaar wat jullie mooi aan elkaar vinden, en wat jullie opwindend aan elkaar vinden.

Raak elkaar zachtjes aan

Raak elkaar zachtjes aan, maar vermijd de geslachtsdelen. Streel en druk zachtjes over de borst, de binnenkant van de ellebogen en de binnenkant van de knieën. Raak ook delen aan die dicht bij de geslachtsdelen zitten, zoals de lies.

Kus elkaar langzaam en zacht

Kus elkaar op de lippen terwijl jullie zacht in- en uitademen. Dat zoenen mag lang en sensueel zijn, de ogen mogen af en toe dicht zodat jullie puur af kunnen gaan op het gevoel en het geluid dat dit met zich meebrengt. Neem hier uitgebreid de tijd voor.

Geef elkaar een massage

Vervolgens geven jullie elkaar een zachte massage waarbij de geslachtsdelen niet worden aangeraakt. Masseer zowel de voor- als de achterkant van je partners lichaam. Zorg ervoor dat er geen orgasme bij komt kijken, het opbouwen van de spanning is in dit geval essentieel.

Begin met de daadwerkelijke seks

Nu jullie helemaal in elkaar op zijn gegaan kunnen jullie overgaan tot het hebben van seks. Dat hoeft niet altijd zo te zijn, omdat tantrische seks niet draait om het hebben van geslachtsgemeenschap. Als jullie wel seks gaan hebben dan mag dat rustig en blijf vooral oogcontact houden, want de ogen zijn de poorten naar de ziel. Doe het het liefste ook veilig, want de ervaring moet het liefste geen onverwachte nasleep krijgen.

Hogere bewustzijn door middel van tantra

Jullie kunnen ook op andere momenten een spirituele verbintenis zoeken. Zoals we eerder in deze blog al aangaven is tantra niet per definitie seksueel. Mediteren kan bijvoorbeeld in een adem genoemd worden met tantra. Neem af en toe de tijd om tegenover elkaar te zitten en te mediteren, maak hierbij gebruik van het geluid van elkaars ademhaling, ook dit schept een mooie spirituele verbintenis.

Tantrische seks is een prachtige manier om elkaar beter te leren kennen. Als jullie dit vaker beoefenen dan zullen jullie zien dat het steeds intenser wordt. Jullie zullen elkaar haarfijn aanvoelen, waardoor de ervaring heftiger wordt. Dat gevoel dat je alles even om je heen vergeet zal langer aanhouden, waardoor de ‘trance´ waarin jullie verkeren iets wordt wat jullie zeker vaker willen ervaren.