Tips om klaar te komen, mannen editie. 9 écht waardevolle tips om easy een orgasme te krijgen!

Tips om klaar te komen

Niet klaar kunnen komen is voor veel mannen frustrerend en soms een beetje beschamend. Ondanks dat het niets is om je voor te schamen, is het wel fijn om te weten wat je eraan kunt doen. Vandaar onze tips om klaar te komen, speciaal voor de mannen.

Hoe komt dat nou eigenlijk dat ik niet kan klaarkomen?

Voordat je gaat beginnen met deze tips, is het verstandig om eerst te onderzoeken wat nu precies de oorzaak is. Wellicht dat je, door simpelweg de oorzaak weg te nemen, je erectie- of orgasmeprobleem al kan oplossen! Drink je bijvoorbeeld veel alcohol en krijg je ‘m daarom niet meer op oorlogssterkte? Dan ligt de oplossing natuurlijk voor de hand. Ben je benieuwd wat de meest voorkomende redenen zijn waarom mannen niet kunnen klaarkomen? We hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet.

Ik ben klaar voor de tips

Wanneer je weet wat de oorzaak is, en het wegnemen ervan niet (gemakkelijk) kan, dan bieden deze tips misschien voor jou de oplossing:

Het orgasme is niet alles

Ja, klaarkomen is natuurlijk fijn, en dit horen tips te zijn om júist klaar te komen, but hear us out. Door alleen de focus op het klaarkomen te leggen, wordt de druk om te presteren alleen maar groter. Wat, je raadt het al, averechts werkt. Hoe minder je je bezig houdt tijdens het rotzooien met je partner met klaarkomen, des te makkelijker het zal worden. Maak van het klaar moeten komen, een klaar mogen komen. Ga het als een extraatje zien, en wees lief voor jezelf. 

Ontspan ontspan ontspan!

Dit is een van de belangrijkste tips om klaar te komen voor de stresskippen onder ons. Het lichaam verkrampt minder en gooit minder blokkades op om het orgasme tegen te gaan wanneer je ontspannen bent. Dus, zet je werkstruggles, familie issues of to do’s even uit je hoofd en ga lekker van het nu genieten. Doe eventueel van te voren wat ontspannende dingen, als een douche nemen of naar rustgevende muziek luisteren. Alles om die stress op een laag pitje te zetten. 

Laat die alcohol maar staan

Ondanks dat alcohol soms juist lijkt te helpen, vermindert het aanzienlijk de kans op jouw verdiende orgasme. Laat dat biertje dus maar lekker staan. Datzelfde geldt voor roken, drugs en medicijnen. Stop echter nooit zonder overleg met je medisch professional met je medicatie. 

Zorg dat je echt goed opgewonden bent

Hoe opgewondener, hoe beter. Heb je het idee dat je niet echt meer opgewonden kan raken? Ga dan uitproberen wat je nog meer kan prikkelen! Hulpmiddelen als seksspeeltjes kunnen een optie zijn, maar ook iets simpelers als een keer niet in de slaapkamer seks te hebben maar op de logeerkamer. Of op de wasmachine. Of in de keuken. Oftewel; ga lekker experimenteren! Standjes, spannende kleding, porno, kamasutra, BDSM, noem het maar op. 

Ken je je lichaam nu eigenlijk écht goed?

De meeste mensen zullen zeggen, uh, ja duh, tuurlijk ken ik mijn lichaam. Maar is dat wel zo? In het kader van experimenteren; probeer ook uit waar jouw lichaam het meeste op reageert. Misschien zijn je tepels wel enorm gevoelig en kunnen die jou net over dat randje brengen waar je al die tijd al op zoek naar bent. Leer je lichaam en wellicht die van je partner beter kennen door er samen (met een spiegel) naar te kijken. 

Praat met je partner over wat jij wil

Dit is een van de meest fundamentele tips om klaar te komen. Communicatie. Het is belangrijk om goed met je partner te blijven praten over seks. Niet alleen om jullie relatie gezond te houden, maar ook om elkaar beter te leren kennen en uit te vogelen waar je nu echt warm van loopt. Misschien word je wel enorm opgewonden als toekijkt terwijl je partner masturbeert. Of juist andersom, wanneer jouw partner naar jou kijkt terwijl jij met jezelf bezig bent.

Misschien zijn er wel bepaalde fantasieën of fetishes waar je opgewonden van wordt, maar die je nog hebt hebt kunnen of durven doen. Alleen door het bespreekbaar te maken, kunnen deze wilde dromen van je uitkomen!

Een van de praktische tips om klaar te komen: florentijns neuken

Trek de huid van de penis strak naar achter voordat je begint met penetreren en houdt je hand zo dicht mogelijk bij je lichaam. Zo schuift de voorhuid niet telkens zo ver terug over de eikel, waardoor de eikel optimaal kan worden gestimuleerd. De eikel is uiterst gevoelig, en hoe meer deze wordt gestimuleerd, des te makkelijker het is om klaar te komen.

Niet klaarkomen door een erectieprobleem kan ook worden opgelost, met bijvoorbeeld erectiemiddelen

Het zou kunnen dat je niet kunt klaarkomen omdat je geen erectie kunt krijgen. Dat is vervelend, maar zeker te verhelpen. Er bestaan gelukkig vandaag de dag allerlei hulpmiddelen voor erectiemiddelen, zoals bepaalde seksspeeltjes, cremés en pilletjes. Check onze erectieprobleem blog om meer te leren over erectieproblemen en hoe je deze kunt verhelpen. 

Er is geen schaamte in hulp zoeken

We hebben allemaal wel eens problemen. Als we onze arm breken, gaan we daarvoor naar het ziekenhuis. Als je iets wilt leren, ga je naar een school toe (of google je het even op het internet) en als je niet je eigen tomaten in de tuin kunt groeien, ga je naar de supermarkt om ze te kopen. We kunnen niet altijd alles zelf doen, en hulp zoeken is oke. Mochten deze tips allemaal niet helpen, of kan niet achter de oorzaak komen, ga dan eens praten met een professional. Zij kunnen een goede inschatting maken van wat er bij jou speelt, geven specifieke tips om klaar te komen en hoe je geholpen kan worden. 

Meer blogs lezen?

Veel nieuwe tips om uit te proberen dus! Welke ga jij als eerste proberen? We bloggen iedere maandag, so stay tuned!