10 tips hoe seks onder de douche nog lekkerder wordt

Seks onder de douche

Het kan zijn dat je al eerder steamy seks onder de douche hebt gehad, misschien heb je dit nog helemaal niet meegemaakt. In deze blog leggen we je precies uit waar je op moet letten en geven we je tips om jouw ervaring(en) onder de douche onvergetelijk te maken.

Seks onder de douche, waar op te letten?

Seks onder de douche is in wezen niet anders dan seks op een andere plek. Het enige verschil is eigenlijk dat er water mee gemoeid is. Of de warme stralen van de douchekop nu over je rug lopen of je in bad zit, water kan enorm ontspannend werken. Ideaal voor iemand die zich erg gespannen voelt en daardoor niet in de mood kan raken, of iemand die niet vochtig genoeg kan worden. Dat zijn allemaal dingen die veel voorkomen, en waar zeker iets aan te doen is. Seks onder de douche zou hiertegen kunnen werken.

Er is wel een kanttekening als het gaat om seks onder de douche of in bad. Water zorgt namelijk niet voor een soepele penetratie. Alles behalve zelfs. Water is absoluut geen vervanging van glijmiddel. Als iemand zelf niet vochtig genoeg is of er wordt geen glijmiddel gebruikt tijdens de penetratie, dan kan het onprettig aanvoelen. Gebruik ook absoluut geen shampoo of bodywash als glijmiddel, dit verstoord de natuurlijke balans van de vulva en van de anus, met alle gevolgen van dien.

Oh ja, nog een praktisch dingetje: leg iets van een antislip badmatje onder in de douche, dan glibberen jullie minder door de douchebak heen 😉

Tip 1 Ontsteek wat kaarsjes 

Perfect om the mood te setten. Gebruik bij voorkeur geurende kaarsen en dim de lichten in de badkamer. Dat zorgt niet alleen voor een romantische sfeer, het stimuleert ook meteen meerdere zintuigen. Het is altijd een plus om alle zintuigen te prikkelen tijdens de seks, hiermee zal de ervaring nog intenser worden. 

10 tips hoe seks onder de douche nog lekkerder wordt 1

Tip 2 Leg alles wat je nodig hebt van te voren klaar

Glijmiddel? Check. Zachte handdoeken? Jup. Lekkere douchegel en massageolie? Check. Je waterdichte seksspeeltje? Zeker. Je geile partner? Dubbel check. Laat die seks onder de douche maar beginnen!

Tip 3 Masseer je partner

Begin met het masseren van je partner. Dit werkt niet alleen heerlijk ontspannend, maar is ook nog eens ideaal om ieder plekje op het lichaam van jouw lief helemaal af te gaan. Ga bijvoorbeeld achter je partner staan en masseer eerst de nek, en zak dan langzaam af richting de schouders, rug en onderrug. Beweeg je handen dan langzaam naar de geslachtsdelen van je partner. Tease, stel uit en fluister opwindende dingen in het oor van je lief, reken maar dat die helemaal wild van je wordt!

Tip 4 Gebruik glijmiddel

Als jullie dan allebei klaar zijn met het voorspel en zin hebben in meer seks onder de douche, pak dan het glijmiddel erbij. Zoals we al eerder zeiden, is het belangrijk om glijmiddel te gebruiken (of in ieder geval bij de hand te houden) tijdens de seks onder de douche. Water is gewoon geen goed alternatief voor glijmiddel. Glijmiddel op siliconenbasis is prima om onder de douche te gebruiken, het wast namelijk niet snel weg. Glijmiddel op siliconenbasis is echter niet te gebruiken met siliconen seksspeeltjes, deze kunnen dan namelijk beschadigen. Gebruik dan glijmiddel op waterbasis.

Tip 5 Gebruik de douchekop en/of seksspeeltje

Veel seksspeeltjes zijn tegenwoordig waterdicht. Ideaal, want deze zijn dan dus perfect te gebruiken tijdens de seks onder de douche! Laat jouw partner dus intens genieten van jullie favoriete seksspeeltje terwijl de warme douchestralen op jullie neer kletteren. Heb je geen (waterdicht) seksspeeltje? Geen probleem, ook met de douchekop kun je een heel eind komen! Richt de stralen op de gevoelige plekjes op het lichaam, zoals de tepels en clitoris. Zet de stralen niet te hard of te heet, maar probeer uit wat jullie lekker vinden.

Tip 6 Vergeet niet elkaar te wassen

Al die massage olie moet er natuurlijk ook weer af gewassen worden. Doe dit langzaam en sensueel om het hoofd van je partner nog verder op hol te brengen. Was elkaars lichaam, maar vergeet ook de haren niet mee te nemen. Masseer de shampoo en daarna conditioner langzaam op het hoofd en in het haar. Voila, een hoofdmassage in disguise!

10 tips hoe seks onder de douche nog lekkerder wordt 2

Tip 7 Droog elkaar af met zachte handdoeken

Niets is zo vervelend om uit je ontspannen of opgewonden roes te worden gehaald omdat je je handdoek bent vergeten te pakken en de kou in moet. Of wanneer je na een heerlijke massage ruw uit je mood wordt gehaald omdat je handdoek hartstikke ruw is. Verwen jezelf en je partner door die echt lekkere zachte handdoeken te gebruiken voor deze speciale gelegenheid.

Tip 8 Smeer elkaar in met een body lotion

Eenmaal helemaal droog, kunnen we ons goed voorstellen dat jullie nog totaal niet klaar zijn met elkaar. Smeer je partner dus sensueel en op een zo erotisch mogelijke manier in, en sla hierbij de gevoelige plekjes op het lichaam zeker niet over. Let er wel op dat de bodylotion geschikt is voor het hele lichaam!

Tip 9 Nu je toch in de badkamer bent; poets je tanden met een minty tandpasta

Huh wat? Ja, geloof ons, dit is een gouden tip als jij van orale seks houdt en je partner gek is op ongekende sensaties. Of natuurlijk andersom. Wanneer de mond namelijk is gepoetst met een frisse en vooral koel aanvoelende tandpasta, zal je partner tegen het plafond zitten wanneer jij je koude adem en mond over zijn of haar geslachtsdelen laat gaan. Deze vorm van temperature play is niet alleen easy to do, het is ook nog eens hygiënisch.

Tip 10 Stop niet in de badkamer, maar verplaats het spel naar de slaapkamer

Wie zegt dat seks onder de douche moet blijven bij seks onder de douche? Precies, niemand! Jullie steamy sekssessie, dus jullie bepalen waar het heen gaat. Ga daarom lekker verder in de slaapkamer. Ontsteek hier ook wat kaarsjes, en vergeet het glijmiddel uit de badkamer niet mee te nemen! 

Meer blogs lezen?

Hmm, seks onder de douche, daar mag je menig mens wel voor wakker maken! Over wakker maken gesproken.. Heb jij onze blog over slapen, hormonen en seks al gelezen? Wil jij nog ergens meer over lezen? Laat het ons weten! We bloggen iedere maandag, so stay tuned!