Op deze manier kun je jouw orgasme uitstellen

Condooms maten

Als je opgewonden bent – en je samen met je bedpartner aan een erotisch avontuur bent begonnen – dan is het vervelend als je last hebt van een vroegtijdig orgasme. Vooral mannen hebben last van vroegtijdig klaarkomen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je jouw orgasme zo lang mogelijk uit kunt stellen? In deze blog gaan we dieper in op vroegtijdig klaarkomen en geven we tips en technieken om dat te kunnen voorkomen.

Vroegtijdig klaarkomen

We richten ons in deze blog voornamelijk op het vroegtijdig klaarkomen van mannen, omdat vrouwen weinig met dit probleem te maken hebben. Zij hebben eerder last van het niet kunnen krijgen van een orgasme, het tegenovergestelde dus. In Nederland hebben sommige mannen last van vroegtijdig klaarkomen, de schattingen lopen uiteen van 3 tot 30 procent. Er wordt bij mannen over een vroegtijdig orgamse gesproken als hij binnen een minuut na penetratie klaarkomt.

Het is een vervelend probleem, want mannen verliezen vaak de zin in seks als hij een orgasme heeft gehad. De opgebouwde opwinding is dan verdwenen. Mannen ervaren dit als vervelend, maar er is wel degelijk iets tegen te doen. Je kunt het trainen, maar er zijn ook producten te koop die de stimulatie van de penis enigszins onderdrukken, zodat het uitstellen van een orgasme kan worden bewerkstelligd.

techniek orgasme uitstellen

Oorzaken van een vroegtijdig orgasme

De oorzaken van vroegtijdig klaarkomen kunnen zowel van fysieke of mentale aard zijn. Sommige mannen hebben nu eenmaal een zeer gevoelige penis, als deze wordt overprikkeld dan duurt het niet lang voordat een hoogtepunt wordt bereikt. Vooral de eikel is dan erg gevoelig. Als deze wordt gestimuleerd, zoals bij penetratie, dan ligt vroegtijdige ejaculatie op de loer.

Een andere reden kan van psychische aard zijn. Mannen die veel stress ervaren of te gehaast zijn, kunnen last hebben van een vroegtijdig klaarkomen. Onzekerheid kan ook een rol spelen. Als de klachten een psychische oorzaak hebben, dan is het raadzaam om een psycholoog of een seksuoloog te raadplegen, want zoiets los je niet op met een techniek of een middeltje.

Op deze manier kun je jouw orgasme uitstellen 1

Je orgasme uitstellen met een spray

Als je het idee hebt dat jij regelmatig een vroegtijdig orgasme hebt, dan kun je jezelf berusten in het feit dat je niet de enige bent. Om deze reden zijn er producten ontwikkeld waarmee jij je orgasme kunt vertragen of uit kunt stellen. Een van deze producten zijn orgasme-vertragende condooms. Deze rubbertjes zijn in gespoten met een spray die de eikel een klein beetje minder gevoelig maakt. Je kunt dan nog wel genieten van seks, maar het duurt langer voordat je een hoogtepunt bereikt.

Een ander middeltje is een orgasmevertragende spray. Deze spray spuit je op je penis voordat je jouw sekspartner gaat penetreren. Deze spray heeft dezelfde werking als het orgasme-vertragende condoom. Sommige mensen hebben liever geen seks met een condoom om, dus dan is een ‘delay-spray’ een prima alternatief. We hebben een aantal prima producten in ons assortiment die kunnen helpen bij het vertragen van een orgasme.

Technieken om een orgasme uit te stellen

Als je geen zin hebt om een condoom, een spray, of medicijnen te gebruiken, dan kun je altijd nog oefenen om je orgasme uit te stellen. Dit kun je uiteraard alleen doen, maar het is zeker geen slecht idee om je partner hierin te betrekken. Als je dat doet dan betrek je haar (of hem) bij dit probleem. Er zal vast en zeker sprake van begrip zijn, dus kunnen jullie dit samen oefenen. 

In onze blog over premature ejaculatie hebben we het al even gehad over technieken om een orgasme uit te stellen. We lichten in deze blog nog een aantal technieken uit die zeker zullen helpen. Wees gerust, het lukt iedereen. Je moet er wat geduld voor hebben, maar het komt na verloop van tijd vanzelf goed. Je kunt het bijvoorbeeld oefenen tijdens het masturberen. we hebben er hieronder een aantal op een rijtje gezet.

vroegtijdig orgasme

1. Onderbreken

Dit is simpelweg stoppen met masturberen of penetreren totdat de spanning enigzins is afgenomen. Als je voelt dat je klaar gaat komen dan  ztop je met stimulatie, waarna je vervolgens weer verder kunt. Als je dit lang genoeg oefent dan wordt je er steeds beter in.

2. Perineum indrukken

Als je voelt dat je klaar gaat komen dan kun je ook je perineum indrukken, dat is het stukje tussen de ballen en de anus. Als je op deze plek druk uitoefent, dan neemt het gevoel van het krijgen van een orgasme af. Deze techniek wordt beschreven in de kamasutra en wordt veel gebruikt tijdens het geven van erotische massages.

3. Denk aan je schoonmoeder

Dit bedoelen we uiteraard niet letterlijk. We bedoelen hiermee dat je op het moment dat je een orgasme aan voelt komen, je aan iets moet denken wat je totaal niet opwindend vindt. Is je auto APK-afgekeurd? Heb je een hekel aan een bepaalde collega? Denk aan dit soort zaken en je orgamse verdwijnt even als sneeuw voor de zon.

klaarkomen vroegtijdig

4. Wissel van standje

Dit is een effectieve  en leuke manier om je orgasme even uit te stellen. Als je van standje wisselt, dan stop je even met de stimulatie van de penis, waardoor het klaarkomen wordt uitgesteld. Als je kiest voor een ingewikkeld standje, dan wil het klaarkomen ook minder goed lukken, want je bent teveel bezig met die acrobatische toeren.

5. Train je bekkenbodemspieren

Jazeker, ook mannen kunnen dit. Als je als man je bekkenbodemspieren traint, dan wordt het mogelijk om een orgasme uit te stellen. Je kunt dit trainen door bijvoorbeeld te plassen, even te stoppen, en daarna weer verder te plassen. Als je dit vaak genoeg doet, dan zul je op een gegeven moment een ejaculatie ook kunnen beheersen. Het draait om het oefenen van het aan- en ontspannen van de spieren.