Hoe kom je erachter of de ander ook verliefd is op jou? Simpel: met deze 6 signalen!

Verliefd

Al die vlinders in je buik, je bent verliefd! Maar hoe kom je er nu achter of de ander ook verliefd is op jou? Gelukkig zijn er een aantal signalen die kunnen verklappen dat de ander toch ook wel een oog heeft op jou! Welke van deze 6 signalen herken jij in je crush?

Verliefd zijn is fijn

Nadat jullie samen een aantal keer hebben afgesproken of op date zijn geweest, kan het zijn dat die vlinders in je buik, steeds harder beginnen te flapperen. Maar wat kun jij zelf doen om indruk te maken op jouw crush? En wist jij dat er een hele hoop gebeurt met je hersenen als je verliefd bent? Zo worden er allerlei stofjes aangemaakt waardoor jij je veilig en gelukkig voelt. Benieuwd of de ander ook deze stofjes aanmaakt als ze aan jou denken? Check dan snel de volgende 6 signalen!

Oprechte interesse in jou

Wanneer je iemand echt leuk vindt, wil je het liefst alles van die persoon weten. Hoe was de ander als kind, wat is de lievelingskleur en waar heeft de ander over gedroomd vannacht. De kans is heel erg groot dat wanneer jouw crush dit soort vragen aan je stelt, er in ieder geval een grote bron van interesse in jou is. En dat is een goed teken dat de ander ook verliefd is op jou.

De ander kan ook laten blijken dat ze geïnteresseerd in jou zijn door goed te luisteren, door te vragen en de tijd voor je te nemen. Of als de ander voorstelt om verschillende dingen met je te doen, om te zien hoe je dan reageert en bent als persoon. 

De ander neemt initiatief

Stel, je bent niet echt geïnteresseerd in iemand, dan is het vaak wel prima zoals het nu is. Contact is leuk, maar er hoeft niet meer uit te komen. Merk je dat de ander juist veel initiatief toont of wil tonen (en dat misschien wel op een aandoenlijk klunzige manier probeert), dan is de kans groot dat de ander jou ziet zitten! Je doet pas je best voor iemand, wanneer je diegene echt de moeite waard vindt. 

Steeds weer de vraag wanneer jullie elkaar kunnen zien

Hoe vaker je elkaar ziet, des te beter je elkaar leert kennen. Zo werkt dat nou eenmaal. Vraagt jouw crush dus vaak wanneer jullie elkaar weer zien, of geeft suggesties wat jullie de volgende keren allemaal kunnen gaan doen, dan bestaat de kans dat jij in het hoofd van je crush rondspookt. Op een positieve manier! En een bijkomend voordeel: hoe vaker je elkaar ziet, des te groter de kans is dat jullie elkaar nóg leuker gaan vinden! Alles doen om maar vaak bij elkaar te zijn.

Er wordt geplaagd

Plagen is vaak een teken dat je iemand leuk vindt. Grote kans dat jij je crush ook wel eens een plagerig duwtje geeft (goed excuus om elkaar even aan te raken) of een lichtelijk spottende opmerking. Plagen houdt het contact speels en door een beetje hard to get te spelen, kan het soms zelfs voor spannende momenten zorgen. Plaagt de ander jou ook? Reken maar dat de ander dan geïnteresseerd in jou is en misschien zelfs wel verliefd! Met plagen bedoelen we overigens niet gemeen zijn. Is de ander gemeen tegen jou? Laat dat dan vooral weten, want niemand mag op die, of iedere andere manier, over jouw grenzen heen gaan. 

Kleine vleugjes van jaloezie

Als iemand jaloers is, is dat vaak een teken dat diegene iemand niet wil kwijtraken. Zie je dat de ander tekens van jaloezie vertoont als je het hebt over eerdere relaties of dates, of als je hard to get speelt? De kans is groot dat de ander jou liever niet met een ander ziet en dus een oogje op jou heeft! Let er wel op dat het een gezonde manier van jaloers zijn is.

Twijfel je of de jaloezie van de ander uit de hand loopt of niet? Praat erover met familie of vrienden en kijk wat zij ervan vinden. Soms kan een roze bril een vertekend beeld geven. Als de ander jou bijvoorbeeld verbiedt om anderen te zien, omdat jouw crush dat toevallig niet wil, is dat wel een red flag. Jij blijft altijd de baas over jezelf en mag altijd bepalen wat je wilt doen.

Voorstellen aan de familie

Ja, dit is natuurlijk wel hét signaal dat de ander jou ziet zitten: wanneer de familie om de hoek komt kijken. Wil jouw crush jou aan de familie voorstellen? Dan is jouw crush trots en blij dat jullie contact hebben. Jouw crush wil graag laten zien wat voor iemand jij bent en hoe belangrijk jij voor de ander bent. Heb je de ouders ontmoet, dan kun je er wel vanuit gaan dat het redelijk serieus is of gaat worden. Je stelt immers niet iedereen zomaar aan je ouders voor! Dit gebeurt alleen niet vaak al na de eerste, tweede of misschien zelfs tiende date, dus wellicht dat je hier nog wat geduld voor moet hebben. 

Meer blogs lezen?

Als jullie zeker van elkaar weten dat jullie elkaar zien zitten, is de kans dat jullie in een relatie komen natuurlijk groot. Maar, wat voor soort relatie past bij jou/jullie? En, hoe zet je die stap naar de eerste keer samen naar de slaapkamer? Hieronder een klein lijstje met dingen die je absoluut nodig hebt als jullie voor de eerste keer samen het bed in duiken! We bloggen iedere maandag, so stay tuned!