Zoveel keuze, waar te beginnen?

Blog Seksspeeltjes

Het is altijd verstandig en raadzaam om goede afwegingen te maken voor je iets aanschaft, dat doe je ook met het kopen van bijvoorbeeld een telefoon, toch? Bij een seksspeeltje is dit niets anders. Daarom hebben we een stappenplan gemaakt om jou wegwijs te maken in de seksspeeltjeswereld.

Let’s begin

Je bent op de homepagina, en ziet al die verschillende categorieën, woorden en opties. Waar begin je nou mee?

Stap 1) Voor wie is het speeltje?

Allereerst is het goed om je te bedenken voor wie het speeltje moet zijn. Wil je een speeltje voor jezelf? Wil je een speeltje om te delen met je partner of wil je een speeltje vóór je partner zodat hij of zij nog beter van de seks kan genieten? Bij CondoomEnzo maken we geen onderscheid tussen man en vrouw, dit doen we expres omdat niet iedereen met een penis zich man voelt en niet iedereen met een vagina zich vrouw! Door genderneutraal te blijven, zorgen we dat iedereen zich welkom voelt op de website. Maar het is wel handig om te weten welke speeltjes nu voor mensen met een penis en welke voor mensen met een vagina zijn bedoeld.

Dildo’s – deze zijn door zowel mannen als vrouwen te gebruiken, omdat je deze vaginaal én anaal kunt gebruiken, handig! Let er wel op dat je de dildo nooit van de anus in de vagina doet, dit om nare dingen als blaasontstekingen te voorkomen

Vibrators – in deze categorie vind je seksspeeltjes die voor mensen met een vagina zijn bedoeld. Er bestaan wel vibrerende speeltjes voor peniseigenaren, denk bijvoorbeeld aan een vibrerende cockring, maar deze kun je vinden in een andere categorie

Anal toys – deze speeltjes zijn voor zowel mensen met een penis als met een vagina geschikt, net zoals de dildo’s  

Masturbator – deze speeltjes zijn bedoeld voor mensen met een penis. Iemand zonder penis kan een masturbator natuurlijk wel gebruiken wanneer hij/zij een voorbinddildo gebruikt

Cockringen – deze zijn voor mensen met een penis bedoeld, maar kunnen ook, net zoals de masturbator, ook in combinatie met een voorbinddildo worden gebruikt

Borst en tepeltoys – deze stoute speeltjes zijn voor iedereen die tepels heeft!

Koppels – Deze categorie is speciaal voor mensen die hun speeltjes en pleziertjes graag willen delen met hun partner

Stap 2) Waar wil je ‘m gebruiken?

Als je hebt bedacht voor wie het speeltje is, laten we voor het gemak stellen dat je er eentje voor jezelf wilt hebben (mooi kerstcadeautje toch? 😉), is het handig om na te denken over waar je het speeltje wilt gebruiken. Wil je een speeltje wat je in je lichaam brengt, zoals een dildo, wil je een seksspeeltje wat je uitwendig gebruikt, zoals een vibrator of wil je een speeltje waar je juist iets (bijvoorbeeld je penis) moet índoen, zoals een masturbator? Wanneer je weet wat voor soort speeltje je wilt hebben, ga je verder zoeken in de categorie. Mocht je niet zo goed weten waar je een speeltje voor kunt gebruiken, bij al onze categorieën staat uitgebreide informatie hoe en waarvoor je het speeltje kunt gebruiken, kijk dus vooral even rond!

Stap 3) Wat wil je eigenlijk graag?

Ook is het belangrijk om na te gaan wat je nou eigenlijk graag wilt. Wil je een speeltje dat stimuleert? Dan raden we je aan om voor een vibrerend speeltje te gaan. Dit kan een vibrerende buttplug zijn, een vibrerende cockring of vibrerend eitje. Wil je een speeltje of middeltje dat orgasme vertragend werkt? Kijk dan eens naar een cocking, deze zorgt ervoor dat het bloed niet uit de penis kan stromen, waardoor jij langer een erectie behoudt en minder gemakkelijk klaarkomt. Of misschien een speeltje waarmee je orgasme na orgasme kunt beleven? Kijk dan eens naar bijvoorbeeld een wandvibrator, en kom er zelf achter hoe geweldig deze apparaten zijn. Wanneer je een keuze hebt gemaakt in de subcategorie, kun je verder gaan naar de volgende stap.

Stap 4) Budget

Niet de leukste stap, maar wel een belangrijke. Sommige seksspeeltjes kunnen veel geld kosten, dat beseffen we ons maar al te goed. Niet iedereen kan het zich veroorloven om de hoofdprijs voor een product te betalen, daarom krijg je bij CondoomEnzo de lekkerste speeltjes voor de beste prijs. Mocht je toch niet hoger willen zitten dan een bepaald bedrag (bijvoorbeeld je surprise budget), stel dan een budget filter in. Zo krijg je alleen de seksspeeltjes te zien die binnen jouw budget vallen!

Stap 5) Afrekenen

Dit spreekt eigenlijk wel voor zich, toch? Ben jij nou benieuwd hoe je een speeltje moet onderhouden? Geen nood, hier hebben we al een blog over geschreven zodat jouw nieuwe speeltje in topconditie blijft!

Het perfecte speeltje kiezen blijft een kunst

Een keuze maken is lastig, zeker als je meerdere lekkernijen op het oog hebt. Hoe maak je nou de keuze tussen een veelbelovende G-spot vibrator en een vibrerend eitje? Of hoe kies je nou tussen de vele fleshlights en masturbators die we aanbieden? Dit kunnen moeilijke keuzes zijn, zeker als je nog nooit eerder een seksspeeltje hebt gekocht. Wij raden altijd aan om je goed in te lezen over de producten en veel reviews te lezen.

Mocht je er toch niet uitkomen en twijfel je te veel tussen de speeltjes? Neem dan vooral contact met ons op, dan kijken we samen waar je precies naar op zoek bent en welk speeltje dan het beste bij jou past.

Meer blogs lezen?

Heb jij ons interview met Kim Holland nog niet gelezen? Of ben jij benieuwd hoe sexting toch op een veilige manier kan? We bloggen iedere maandag, so stay tuned!