De 8 verschillende soorten seks die je hebt in je leven

Verschillende soorten seks

De meeste houden enorm van seks, en dat is niet zo gek. Er komen namelijk allerlei stofjes vrij in het lichaam tijdens de seks die ervoor zorgen dat je je op en top voelt. Maar niet iedere vrijpartij is hetzelfde. Er zijn verschillende soorten seks, in welke van deze soorten herken jij je?

De allereerste keer: de ontmaagding

Die eerste keer is vaak onwennig, ongemakkelijk en soms zelfs teleurstellend. Er worden zoveel goede verhalen over seks gedeeld waardoor de verwachtingen hoog oplopen, maar toch valt het dan tegen. Misschien kwam je te vroeg of juist helemaal niet? Misschien was je enorm zenuwachtig, twijfelachtig, gespannen of wat terughoudend. Deze verhalen en ervaringen worden door heel veel mensen gedeeld, dus wees maar niet bang, je bent echt niet de enige met een knullig ontmaagdingsverhaal.

Toch kijken veel mensen ook wel met warme gevoelens terug op hun ontmaagding. Dit maakt ontmaagdingen een van de meest bijzondere verschillende soorten seks. Het is niet alleen een mijlpaal, maar het is vaak ook aandoenlijk. Het was immers wel je eerste keer, met misschien wel je eerste partner. Het is goed om af en toe stil te staan bij hoe ver je bent gekomen ten opzichte van die eerste keer. Het wordt vaak vergeten dat seks geen aangeboren talent is, maar iets wat je moet leren door veel te oefenen (en te praten!). 

De zogeheten vanilleseks

Dit is voor velen een van de meest fijne en intieme verschillende soorten seks. Wanneer je tedere en liefdevolle seks hebt met iemand van wie je veel houdt, wordt dat ook wel vanilleseks genoemd. Denk hierbij aan romantisch kaarslicht, zwoele muziek, lampen gedempt en je neemt er alle tijd voor. Je bent er voor elkaar, vraagt constant of de ander het lekker vindt en gaat helemaal op in het moment. Eigenlijk is het hele fijne, rustige en zoete seks, wellicht ook dat daar de naam vanille vandaan komt. 

Een klassieker: ochtendseks

De meeste mensen zien er niet al te fit uit in de ochtend. Haren die door de war zitten, een muffe geur die in de slaapkamer hangt, die welbekende mascara-panda ogen van jezelf of die van je partner. Nee, de meeste zien er beslist niet op hun best uit in de ochtend. Maar vaak is het wel heel intiem, die ochtendseks. 

Half slaperig tegen elkaar aan kruipen, elkaar wakker knuffelen terwijl de zon door de gordijnen de slaapkamer probeert binnen te komen. En dan van het een komt het ander. Je kent elkaar door en door en weet precies waar de gevoelige plekjes van jouw partner zitten om hem/haar genietend wakker te laten worden. En laten we wel wezen, jouw dag kan niet meer stuk na zo’n heerlijke ochtend!

Goedmaakseks na een ruzie

Niet alle relaties gaan over rozengeur en maneschijn, helaas. Ruzies binnen relaties komen voor, en zijn ook vaak goed voor de relatie, mits je het daarna weer goed uitpraat. En goedmaakseks kan ook een hoop ja, goedmaken. Soms lopen emoties tijdens of net na een ruzie hoog op, waardoor jullie de drang krijgt om elkaar eens goed te bespringen. 

De tension die tijdens de ruzie de kop op stak, zorgt er nu voor dat de aantrekkingskracht naar elkaar niet normaal hoog is. Door deze passievolle seks zullen jullie je later allebei een stuk beter voelen. Zorg wel dat jullie eventuele discussiepunten of frustraties uitpraten, waar goedmaakseks ervoor zorgt dat jullie je beter voelen, kan het helaas geen problemen oplossen. 

Een van de verschillende soorten seks: break-up seks

Niet alle verschillende soorten seks zijn even liefelijk of makkelijk. Break-up seks is vaak een erg verdrietige waar veel emoties bij gepaard gaan. Vaak is het zo dat jullie beiden weten dat het einde verhaal is, maar dat het moeilijk is om elkaar los te laten. Deze seks gebeurt vaak net na een break of een aantal weken/maanden erna, als jullie elkaar weer een keer ergens tegenkomen. Vaak met de gedachte; ‘ah joh, een keertje seks kan echt geen kwaad’. 

Break-up seks is meestal erg ingewikkeld, omdat er veel emoties bij komen kijken. De een vindt de ander wellicht nog leuk, iemand is alweer begonnen met daten (pijnlijk en ingewikkeld) of er komen wéér twijfels op of het misschien toch geen goed idee is om weer bij elkaar te komen. Maar ja, er is altijd een reden waarom jullie in de eerste plaat uit elkaar zijn gegaan. Ons advies? Gewoon niet doen. Break-up seks leidt zelden tot goede ideeën of situaties, en de kans dat je hart opnieuw wordt gebroken is groot. 

Casual seks en/of een friend met benefits

Tijdens het daten komen er genoeg potentiële partners voorbij waar je het wel mee kunt vinden, maar niet echt die verbinding voelt op een emotioneel level. Maar wellicht wel een spark als het op aantrekkingskracht aankomt. Nadat zo’n date in bed is geëindigd en eigenlijk best wel chill was, kun je besluiten om vaker af te spreken. Gewoon, alleen voor de seks. Lekker casual dus! Dat maakt het een van de meest chille verschillende soorten seks. Deze casual seks kun je hebben met een friend met benefits, of met iemand die je echt alleen ziet en spreekt voor de seks. 

Casual seks kan echter wel ingewikkeld worden, wanneer een van de twee gevoelens gaat krijgen voor de ander. Onhandig, want jij wil elkaar gewoon casual kunnen blijven zien, het liefste naakt. Gelukkig komt dit niet altijd voor en zolang je met elkaar blijft praten, is het allemaal te overzien. En dat is fijn, want casual seks kan ontzettend prettig zijn omdat je in wezen nergens aan vast zit. Heerlijk, die vrijheid!

Even snel een vluggertje

Een van de meest populaire verschillende soorten seks, het vluggertje. Deze seks vindt lang niet altijd in de slaapkamer plaats, denk maar aan de keuken, in de douche, in de auto of ja joh, ergens verstopt in het bos. Vluggertjes brengen vaak veel fijne spanning met zich mee, want blijkbaar kan de seks niet wachten! De seksuele spanning is hoog, dat jullie zo snel mogelijk elkaars kleren van het lijf moeten rukken. 

Vluggertjes zijn over het algemeen niet vergelijkbaar met vanille seks, omdat het allemaal snel snel snel moet. Dat betekent trouwens niet dat het niet passievol of intiem kan zijn, dat zijn ze namelijk vaak juist wel. En als het vlug is gedaan, is het een kwestie van eventjes de kleren rechttrekken en daarna fluitend de rest van de dag door. 

Ruwe seks

Hoe fijn liefdevolle en rustige seks ook kan zijn, soms heb je gewoon even behoefte aan iets anders. Het mag dan allemaal wat harder, ruiger en luider. Hierbij kun je denken aan het trekken aan haren, spanken en de ander wat ruwer tegen het bed of de muur pinnen. Polsen bij elkaar en het je allemaal maar laten overkomen. Ruwe seks hoeft niet meteen BDSM te zijn, maar kan hier zeker trekjes van hebben. 

Het is bij deze seks, eigenlijk net zoals bij alle verschillende soorten seks, belangrijk dat jullie er beiden achter staan. Wil de een iets liever niet? Dan gebeurt het niet. 

Meer blogs lezen?

Welke van deze verschillende soorten seks herkende jij? Over herkennen gesproken, ken jij deze soorten vagina’s (vulva’s) of soorten penissen al? We bloggen iedere maandag, so stay tuned!