Dit zijn de voordelen van seksspeeltjes in de slaapkamer

klaarkomen van een vrouw

Op seksueel gebied ben je nooit klaar met experimenteren en uitproberen van nieuwe, lekkere en leuke dingen. Er zijn tal van toevoegingen te vinden voor wat extra stoom in de slaapkamer, maar het gebruik van seksspeeltjes is toch wel de toevoeging dat het meeste voorkomt. Waarom is een speeltje leuk om te gebruiken tijdens het spel van de liefde? En wat voor speeltjes bestaan er allemaal? In deze blog gaan we dieper in op de voordelen en variaties aan sextoys voor in de slaapkamer.

Seksspeeltjes zijn goed voor de gezondheid

Het gebruik van seksspeeltjes is een toevoeging aan je seksleven, maar er zitten nog veel meer voordelen aan het gebruik van een sextoy in de slaapkamer. Er zitten namelijk tal van gezondheidsvoordelen aan vast. Door het gebruik van een speeltje wordt je bloedsomloop bevorderd en ook je immuunsysteem krijgt een positieve boost. Door die plotseling gestimuleerde bloedsomloop wordt er sneller bloed naar je hart gepompt, en dat is goed voor dit belangrijke orgaan. 

Daarnaast is het gebruik van seksspeeltjes ook goed voor je mentale welzijn. Na een orgasme komt er namelijk serotonine en dopamine in je lichaam vrij, dit is het hormoon waarvan jij je gelukkig gaat voelen. Je stressniveau wordt verlaagd en daar wordt je weer rustiger en kalmer van. Het gebruik van seksspeeltjes heeft dus een positief effect op je geest. Je slaapt overigens ook beter als je een orgasme hebt gehad. Kortom: het gebruik van een sextoy is een win-win-win situatie.

Als je relatie goed gaat dan zit je zelf ook lekkerder in je vel. We willen niet suggereren dat een relatie zonder sextoy per definitie slecht gaat, maar het is wel een leuke tool waarmee je de seksuele band tussen jou en je partner kunt versterken. Tijdens het gebruik van een speeltje groeit de passie en fleurt je seksleven per direct op. De toevoeging van seksspeeltjes kan ook helpen bij mannen die erectieproblemen hebben. Door die extra spanning kan een erectie worden bevorderd, maar ook een cockring kan heel goed helpen. We hebben hieronder wat leuke speeltjes uitgestald.

Een verhoogd libido en heftige orgasme

Uit onderzoek is gebleken dat mensen (of stellen) die regelmatig gebruikmaken van een speeltje in de slaapkamer vaker zin hebben in seks. Deze mensen gaven ook aan dat ze vaker zin hadden om buiten de lijntjes te denken en graag experimenteren. Het gebruik van een seksspeeltje is dus bewezen goed voor je libido, en dus ook voor een creatief seksleven. Schaf vooral verschillende speeltjes aan en gebruik ze afwisselend of tegelijk tijdens het seksspel, want daarvoor zijn ze nu eenmaal ontwikkeld.

Als je masturbeert of seks hebt dan kun je je gedachten even opzij zetten en jezelf totaal overgeven aan het gevoel. Als je jouw erogene zones door middel van seksspeeltjes extra weet te stimuleren dan zul je vaker zin in seks krijgen, want het intense gevoel is iets wat je vaker wil ervaren. Je kunt uiteraard je handen gebruiken, maar waarom zou je geen gebruik maken van het gigantische assortiment aan speeltjes dat er op de markt is? Je zult zien dat je libido hoog wordt gehouden, en dat heeft weer vele positieve effecten.

Omdat je libido zo hoog is, ben je in staat om extra intens te genieten van het gebruik van een speeltje. Je zal zien en voelen dat je sneller in staat bent om een orgasme te krijgen, maar ook om deze uit te stellen zodat je langer kunt genieten van het moment. Het is fantastisch om dit te delen met je partner en samen op een ontdekkingsreis te gaan waarbij speeltjes in bed een leuke toevoeging op jullie liefdesleven zijn. Sommige toys zijn voor koppels gemaakt, zodat jullie samen tot een spetterend orgasme kunnen komen.

voordelen-seksspeeltje

Veel verschillende soorten speeltjes

De ontwikkeling op het gebied van sextoys staat nooit stil. Om deze reden zijn er in de afgelopen decennia talloze verschillende speeltjes op de markt gebracht die voor zowel mannen als vrouwen zijn ontworpen. Er bestaan bijvoorbeeld sextoys die speciaal zijn ontworpen voor het stimuleren van de G-spot en A-spot, en zijn er toys die speciaal voor anaal gebruik zijn gemaakt. De ‘ouderwetse dildo’ is nog steeds in alle soorten en maten aanwezig, evenals de vibrator, die nooit stopt met ontwikkelen.

Er bestaan ook speeltjes die voor koppels zijn ontworpen, de zogeheten ‘couple toys’. Het is dus extra leuk om samen op zoek te gaan naar iets ondeugends voor jou of je partner, maar ook voor een speeltje dat jullie samen kunnen gebruiken. De keuze is reuze, en er is voor elk persoon wel een gewenst exemplaar te vinden. Ontdek vooral wat jij of jullie lekker vinden, en laat het speeltje hierop een fantastische toevoeging zijn.

Als je een speeltje gaat gebruiken dan kan het gebruik van een glijmiddel een toevoeging zijn. Je moet er wel op letten dat je voor sextoys altijd een speeltje op waterbasis gebruikt. Als je een glijmiddel op oliebasis gebruikt, dan kan het speeltje worden aangetast, met alle gevolgen van dien. We hebben een reeks kwalitatief goede glijmiddelen in ons assortiment die prima kunnen worden gebruikt voor sextoys. Lees ook onze blog glijmiddel, een wondermiddel eens.

Feiten en fabels over seksspeeltjes

Als het gaat over de geheimen in de slaapkamer dan zijn er altijd feiten en fabels te vinden. In het geval van seksspeeltjes is dit niet anders. Er gaan de wildste verhalen de ronde, maar in veel gevallen is er niets van die geruchten waar. We hebben hieronder een aantal feiten en fabels over sextoys geplaatst, zodat het voor eens en altijd duidelijk is wat je wel of niet moet geloven omtrent dit speelgoed voor volwassenen.

Het gebruik van seksspeeltjes is niet normaal

Dit is een regelrechte fabel. Wie verzint zoiets? Onderzoek heeft uitgewezen dat in maar liefst 53% van de nachtkastjes een vibrator of een andere toy ligt te wachten om gebruikt te worden.

Na het klaarkomen met een speeltje wil je nooit meer anders

Wederom een fabel. Een seksspeeltje is een spannende toevoeging aan je seksleven en is geen vervanging. Klaarkomen door het gebruik van een speeltje wil niet zeggen dat je daarna niet meer op een andere manier een orgasme kunt krijgen.

Er bestaan alleen speeltjes voor de vagina en clitoris

Krijgen we alleen maar fabels om onze rooie oren? Zoals we in deze blog al beschreven zijn er ook speeltjes ontwikkeld voor anaal gebruik. Maar er zijn ook toys die tepels, de penis, de ballen en zelfs het hele lichaam kunnen stimuleren.

Je moet onderhoud plegen aan een seksspeeltje

Dit is zeker een feit. Als je de seksspeeltjes na gebruik niet schoonmaakt, dan zullen bacteriën zich er massaal in gaan nestelen en dat kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Kies bij voorkeur voor siliconen speeltjes in plaats van rubberen exemplaren. Metalen en glazen speeltjes zijn ook makkelijk te onderhouden.

De vibrator wordt het meest verkocht

Ook dit is juist. Vibrators staan op de eerste plek als het gaat om de meest verkochte seksspeeltjes ter wereld. Ze worden meer verkocht dan dildo’s. Vooral rond Valentijnsdag worden er veel exemplaren verkocht. Het is tenslotte de dag van de liefde, en daar mag best een upgrade aan worden gegeven.

voordelen seksspeeltjes