Wat doet intiem zijn met je lichaam? En waarom is dit goed voor jou en je relatie? Na het lezen van deze 3 redenen, sla jij het voorspel nooit meer over!

Voorspel, lichaam en relaties

Intiem zijn met elkaar, dat is waar de meeste mensen naar op zoek zijn of waar ze behoefte aan hebben in een relatie. En denk je aan intiem, dan denken de meeste aan seks, aan penetratie. Maar seks is eigenlijk veel meer dan enkel penetratie. Flirten, elkaar dingen toefluisteren, zoenen, elkaar verleiden en natuurlijk het voorspel zijn allemaal onderdeel van intiem zijn met je partner. Maar wat doet voorspel met je lichaam, en waarom is het zo belangrijk voor jou en voor je relatie? 

Wat gebeurt er in je lichaam en je hoofd tijdens de seks en het voorspel?

Wanneer je opgewonden raakt, en dit gebeurt vaak tijdens het voorspel, worden er allemaal chemische processen in je lichaam in gang gezet. Er worden knuffel- en gelukshormonen aangemaakt in de hersenen. Deze zorgen ervoor dat je verliefder wordt, dat je je goed en veilig voelt bij de ander en dat je gelukkig wordt. Ook reduceert dit stress. In je lichaam gebeurt ook van alles. Je hart gaat sneller kloppen waardoor je bloed sneller stroomt, dit is goed voor je bloedvaten. Ook worden hierdoor de huid en geslachtsdelen gevoeliger. Dit is namelijk waar het meeste bloed naartoe verhuisd, naar de penis en naar de vulva

Al deze, en nog meer positieve dingen voor jou (zoals gezonder immuunsysteem, meer zelfvertrouwen, minder kans op prostaatkanker én goed voor vrouwen tegen incontinentie), gebeuren wanneer je opgewonden raakt. En dit opgewonden worden, gebeurt tijdens het voorspel! Het klopt dat je inderdaad ook opgewonden kan raken van enkel penetratie, vaak is hier echter veel meer voor nodig om echt goed opgewonden te raken.

Om die werk deadline, familiezaken of andere regeldingen echt helemaal uit je hoofd te kunnen zetten, is het voorspel vaak onmisbaar. Neem er dus je voordeel mee! Nog niet overtuigd na wat het voorspel voor positieve invloed op je lichaam kan hebben? Neem dan de volgende 3 redenen snel door waarom jij het voorspel niet meer zou moeten overslaan:

Iedereen kan een opwarmer gebruiken

Je moet het lichaam als een machine zien. Geen enkel apparaat staat meteen 100% klaar wanneer je het aanzet. Een machine moet soms warmdraaien, de een langer dan de ander. Vergelijk maar eens een diesel met een benzine auto, tussen die twee zit ook verschil, maar hebben allebei tijd nodig om op te warmen als het buiten koud is. 

Net als een machine of apparaat, moet het lichaam dus goed opgewarmd worden voordat het aan de slag kan. En met aan de slag bedoelen we natuurlijk, seks. Om goed te kunnen opwarmen, is het voorspel noodzakelijk! Hiermee zet je namelijk alle chemische processen in gang die we eerder al noemden. Opwarmen is belangrijk om van elkaar te kunnen genieten. Een vagina die niet vochtig genoeg is, kan stroef aanvoelen en zelf voor pijn zorgen. Een erectie die niet wil doorzetten kan ook komen omdat het voorspel niet uitgebreid genoeg is geweest.

Zet daarom hulpmiddelen in wanneer het opwarmen, ondanks het uitgebreide voorspel, niet wil lukken. Glijmiddelen, speeltjes en wellicht erectiemiddelen kunnen zeker bijdragen aan een fijne en spectaculaire sekssessie. Maar blijf het als hulpmiddelen zien, en niet als vervanging van het voorspel. 

Wat doet intiem zijn met je lichaam? En waarom is dit goed voor jou en je relatie? Na het lezen van deze 3 redenen, sla jij het voorspel nooit meer over! 1

Hoe meer je intiem bent samen, des te meer je weet over jezelf en je partner

Hoe kun je van jezelf en je partner genieten als je niet weet wat je fijn vindt? Of als je je partner niet kunt plezieren? Precies, dat gaat dan lastig! Daarom is het goed om eerst kennis op te doen over jullie zelf en jullie voorkeuren. Intiem zijn is hier de perfecte manier voor om achter te komen. Je leert elkaars lichaam kennen, jullie wensen, verlangens, behoeftes en eventuele kinks. Denk je alles te weten van elkaar? Experimenteer dan verder met bijvoorbeeld seksspeeltjes, glijmiddel of massage olie/kaarsen. Of wie weet dat jullie op een andere manier de spanning willen opzoeken, buitenshuis

Intens, intenser, intenst!

Onder ‘intiem zijn’ valt onder andere zoenen, knuffelen, elkaar aanraken, wrijven, plagen, orale seks, masseren.. Ga zo maar even door. Dit zorgt voor een intieme band tussen jullie beiden. Er wordt een enome spanning opgebouwd tijdens het voorspel, waardoor jullie alleen maar zullen hunkeren naar nog meer. Trekken, likken, wrijven of zuigen jullie elkaar naar een hoogtepunt toe, dan zal dit nóg intenser voelen dan van te voren!

Meer blogs lezen?

Heb jij ons interview met Kim Holland al gelezen? Nee? Ga dat dan eens rap doen, want deze dame weet wel van wanten! We bloggen iedere maandag, so stay tuned!