Voorspel: alles over het erotisch opstoken van het liefdesvuur

voorspel

Voorspel onder de loep… Seks is leuk en lekker, maar het draait niet alleen maar om ‘de daad’. Als de spanning er naartoe wordt opgebouwd, dan wordt de erotische ervaring tussen jullie een stuk intenser. Het verlangen wordt groter, en je wordt steeds meer opgewonden. We hebben het in dit geval over voorspel, en dat kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. In deze blog vertellen we je alles over voorspel, want seksuele spanning opbouwen is een spelletje dat iedereen wel wil spelen.

Wat is voorspel?

Zoals we hierboven al beschreven is voorspel een manier om seksuele spanning op te bouwen (of om opgewonden te raken). Het is een intieme manier dat als doel heeft om lust op te wekken. Dat kan op verschillende manieren worden gedaan, vaak begint het met aanrakingen, zoals strelen, en zoenen. Als dit gebeurt dan wordt je over het algemeen geil, en heb je zin om een stap verder te gaan met je partner.

Je kunt het dus uitvoeren door te zoenen, maar ook het strelen van de genitaliën hoort erbij. Denk hierbij aan vingeren en aftrekken, maar orale seks zoals pijpen en beffen zijn onderdelen. Soms maken mensen gebruik van een fetisj om seksueel opgewonden te raken. Dat is voor iedereen verschillend. Het bestaat dus intieme handelingen tussen twee (of meer) personen dat als doel heeft om seksueel opgewonden te raken.

voorspel seks tips

Samen erotisch spelen

Sommige mensen nemen uitgebreid de tijd om aan voorspel te doen. Het opbouwen van een seksuele spanning kan soms zelfs leuker en lekkerder zijn dan het neuken zelf. Het hoeft echter niet alleen in te houden dat er orale seks wordt uitgevoerd, of dat alleen aftrekken en vingeren mogelijk is. Je kunt elkaar bijvoorbeeld spannende berichtjes sturen als jullie op je werk zijn. Of seksuele gesprekken over de telefoon voeren, ook dit is een vorm van voorspel.

Jullie kunnen er ook voor kiezen om seksueel getinte foto’s naar elkaar te sturen om de spanning op te bouwen. Er wordt ook gebruik gemaakt van speeltjes om de seksuele spanning te verhogen. Wij hebben bijvoorbeeld een vibrerend ei in ons assortiment. Deze stopt de vrouw in haar vagina, waarna ze de man in dit erotische voorspel verhaal met een afstandsbediening het ei laat vibreren. Dat is uiteraard extra spannend als het in een openbare gelegenheid wordt gedaan, zoals tijdens een etentje. We hebben een aantal exemplaren voor jullie uitgestald.

Wat zijn de voordelen van voorspel?

Er zitten alleen maar voordelen aan voorspel. Ten eerste is het de ultieme manier om elkaars lichaam beter te leren kennen. Daarnaast is deze intieme ontdekkingsreis belangrijk om de behoeften en wensen van je partner te leren kennen. Als jullie elkaar al langer hebben ontdekt, dan kunnen jullie middels voorspel experimenteren op nieuwe seksuele gebieden. Neem vooral de tijd om deze spannende ontdekkingsreis te ervaren, want seks hoeft zeker niet kort en bondig te zijn.

Het uitbreiden van voorspel maakt seks een stuk intenser, en ook het orgasme wordt dan als explosief ervaren. Een heftige orgasme is de ultieme climax tijdens het hebben van seks, en kan door voorspel worden geïntensiveerd. Seksueel verlangen maakt ook het stofje dopamine in je hersenen vrij, dat wordt ook omschreven als ‘het gelukshormoon’. Fijne aanrakingen, lust, verliefdheid en het hebben van seks geeft je dus een gevoel van geluk, en daar hoort voorspel uiteraard ook bij.

Voorspel geeft seks een extra dimensie, en zorgt ervoor dat jullie nog langer kunnen genieten van hete seks. Zo kan een vrouw erg opgewonden raken als haar G-spot wordt gestimuleerd, in het geval van de man is dat de P-spot. Jullie kunnen deze spannende plekjes stimuleren met de vingers, maar er zijn ook speeltjes op de markt waarmee jullie de spanning tijdens het voorspel nog meer kunnen verhogen.

Speeltjes gebruiken tijdens voorspel

Jullie kunnen uren genot beleven als jullie het zoenen, vingeren, aftrekken, en orale seks soms afwisselen door gebruik te maken van een speeltje. Vibrators en dildo’s wordt vaak geassocieerd met soloseks, maar ze kunnen ook worden gebruikt om het voorspel tussen jullie wat extra vuur te geven. Door af te wisselen kunnen jullie extra lang genieten van elkaar zonder dat de daadwerkelijke daad wordt uitgevoerd. Vrouwen hebben over het algemeen wat langer nodig om op te warmen, dus kan een speeltje voor extra spanning zorgen.

Jullie kunnen gebruik maken van bijvoorbeeld vingervibrators, masturbators, een prostaat stimulator, of een dildo. Er zijn tal van verschillende sekstoys verkrijgbaar die het vuurtje tussen jullie flink op kunnen stoken. Er zijn ook couple toys beschikbaar waarmee jullie beiden kunnen genieten van een speeltje tijdens het voorspel. Als jullie een festsj delen dan behoort dat uiteraard ook tot de mogelijkheden tot een lekker en langdurig voorspel. We hebben hieronder een aantal spannende suggesties geplaatst.

BDSM tijdens voorspel

Als jullie opgewonden raken van BDSM dan zijn er tal van spannende mogelijkheden om de lust flink op te wekken. We hebben het hierboven over het gebruik van seksspeeltjes gehad, maar ook op het gebied van BDSM is er veel mogelijk, en verkrijgbaar. Probeer bijvoorbeeld samen de kunst van bondage toe te passen, of gebruik een paar handboeien. Ben je dominant? Of juist onderdanig? Jullie kunnen samen een spel spelen waarbij het verlangen en de lust alleen maar groter wordt, en dat is ook een heerlijke vorm van voorspel.

Er zijn elektro seks artikelen verkrijgbaar, maar ook ball-gags en tepelklemmen kunnen de erotische sfeer flink verhogen. Praat gerust samen over jullie verlangens, op een transparante manier, want als jullie grenzeloos kunnen experimenteren dan is een uitgebreid voorspel een absolute verrijking voor jullie seksleven. We hebben hieronder een selectie aan seksspeeltjes uitgestald die zeer geschikt zijn voor liefhebbers van BDSM

Tips voor een heerlijk voorspel

Om jullie een handje te helpen bij een spetterend en spannend voorspel Hebben we een aantal tips verzameld waarmee jullie de hitte in de slaapkamer flink kunnen verhogen. Het is uiteraard voor iedereen verschillend wat opwindend en spannend is, maar de onderstaande suggesties zijn zeker de moeite waard om uit te proberen. Op een gegeven moment zijn jullie beiden niet meer te houden, en zullen jullie worden beloond met een orgasme die jullie niet snel zullen vergeten.

Stel een tijd in

Spreek met elkaar af dat er bijvoorbeeld 20 minuten geen penetratie plaats gaat vinden. Jullie zullen in die tijd andere manieren moeten vinden om elkaar lekker te verwennen. Dat tijdslimiet zorgt ervoor dat jullie zeer creatief worden in het uitvoeren van voorspel.

Gebruik een blinddoek

Als jullie een blinddoek gebruiken dan worden de sensaties intenser, en spannender omdat de geblinddoekte niet weet wat er gaat gebeuren. Neem je partner mee naar een spannend plekje in huis, en voer een spannend voorspel uit. Plaag een beetje met een speeltje, of een ander voorwerp. De zintuigen van de geblinddoekte zijn sterker omdat het zicht weg is, en daar kunnen jullie lekker gebruik van maken.
Gebruik glijmiddel voor extra spanning.

Doe het op een openbare plek

Er hoeft geen penetratie plaats te vinden, maar orale seks kan bijvoorbeeld op een parkeerplaats in de auto worden uitgevoerd, of in een pashokje, of in een bos. Voorspel op een openbare plaats kan extra spannend zijn omdat de kans bestaat dat jullie worden betrapt. Als jullie eenmaal thuis zijn dan kan het echte werk beginnen.

Geef een erotische massage

Een erotische massage kan een heerlijk voorspel zijn. Zorg voor een goede temperatuur in de kamer, steek wat kaarsen aan, en ze rustgevende muziek op. Daarna geven jullie elkaar een heerlijke erotische massage, waarbij uiteraard ook speeltjes mogen worden gebruikt. Vibrerende speeltjes kunnen in dit geval goed van pas komen, en ook massageolie mag niet ontbreken.

Sla lichaamsdelen over

Dit klinkt misschien vreemd, maar het kan zeker het seksuele verlangen flink verhogen. De man kan bijvoorbeeld haar dijbenen zoenen, of haar schaamstreek, maar sla dan de vagina over, of raak haar tepels net niet aan als je haar borsten masseert. Deze creatieve manier van voorspel kan de lust alleen maar meer opwekken.

Seks tips voorspel