Welke vorm van seks past het beste bij jou?

Libido vrouwen verhogen

Het hebben van seks kan op vele manieren. Ieder persoon heeft zijn eigen voorkeuren en verlangens. De ene persoon wordt opgewonden van iets waar een ander helemaal niets mee heeft, wat dat betreft is seks dus heel persoonlijk. Om deze reden kun je jouw hele leven blijven experimenteren en ontdekken. In deze blog gaan we dieper in op de vormen van seks en ontdek jij misschien wel welke vorm van seks jou nieuwsgierig maakt en het beste bij jou past als persoon.

Het ontdekken van jouw eigen seksuele interesses

We hebben het in onze blog over seksuele ontwikkeling uitgebreid gehad over het ontwikkelen van een seksuele voorkeur. Deze reis duurt een heel leven lang, al worden de eerste seksuele voorkeuren al tijdens de puberteit kenbaar. Vanuit deze voorkeuren gaan de meeste mensen experimenteren, al dan niet met hun partner. Niet iedereen heeft dus dezelfde voorkeur. Maar welke vorm, van seks vind jij het beste bij jezelf passen? 

Veel mensen denken aan geslachtsgemeenschap als ze aan het woord ‘seks’ denken, maar het is veel breder dan dat. Sommige mensen hebben seks terwijl er niet wordt gepenetreerd. Denk hierbij aan een uitgebreid voorspel, zoals pijpen en beffen, maar ook op een erotische manier knuffelen en tantra seks zijn een aantal voorbeelden van seksuele handelingen waarbij er gene geslachtsgemeenschap is. Sommige mensen zijn niet eens bij elkaar en hebben seks over de chat of de telefoon. Deze mensen masturberen dan op de ‘dirty talk’ die ze met elkaar hebben. Ook dat is een vorm van seks.

vorm van seks voorkeur

Welke vorm van seks past bij jou?

Als je optimaal wilt genieten van een vorm van seks dan is het belangrijk om te weten wat je lekker vindt. Vaak heb je al een idee omdat je door het ene meer wordt geprikkeld dan het ander. Misschien houd jij wel van tedere seks, terwijl andere mensen van het ruigere werk houden.

Soms ligt de nadruk op intimiteit, en aan de andere kant kan de nadruk op lust liggen. Het wordt een stuk spannender als je afwisselt in de vormen van seks. Penetratie is vaak maar een klein onderdeel van het hebben van seks. Het is aan jezelf om te ontdekken waar je het meeste opgewonden raakt.

Als je weet wat je lekker vindt dan kun je dit eventueel kenbaar maken aan je partner. Misschien delen jullie deze interesses wel en kan er flink op los worden geëxperimenteerd op een bepaalde vorm van seks samen. Iedereen heeft een eigen voorkeur en beleeft het hebben van seks op zijn of haar eigen manier. Als een stel langer samen is dan raken ze steeds beter op elkaar ingespeeld.

Dit is aan het begin van een relatie nog aftasten, maar dat is juist spannend. Behalve aanvoelen wat de ander lekker vindt, is het ook leuk om fantasieën en wensen met elkaar te delen. Deze spannende ontdekkingstocht hoeft nergens te eindigen, want er is altijd wat nieuws om te proberen in elke vorm van seks.

vorm van seks voorkeur

Maak je grenzen en wensen duidelijk

Het hebben van seks moet altijd gebeuren met wederzijds goedkeuren, anders is er sprake van ongewenst seksueel gedrag, en dat is zelfs strafbaar. Als je op een seksuele ontdekkingsreis gaat dan moet je weten wat je grenzen zijn en niet schromen om deze duidelijk te maken aan de persoon of personen waarmee je seks gaat hebben. Dit geldt uiteraard ook voor jou wensen. Als je iets heel graag wilt omdat je het heerlijk vindt, dan zal jouw bedpartner waarschijnlijk graag meegaan in deze wensen. De seksuele opwinding zal dan nog groter worden.

Als je bijvoorbeeld veilig wilt vrijen, dan heeft de ander dat simpelweg te respecteren, het maakt in dat geval niet uit welke vorm van seks dat is. Als dat niet het geval is dan mag je weigeren, dat is een vorm van duidelijke grenzen stellen. Het is overigens zeer raadzaam om het veilig te doen, want je zit niet te wachten op een soa. Daarnaast bestaat de kans dat er een onbedoelde zwangerschap plaats gaat vinden en daar zitten de meeste mensen niet op te wachten. Gebruik dus altijd een condoom of een ander voorbehoedsmiddel, het liefste bij elke vorm van seks.

Als jij je grenzen en wensen bij je bedpartner kenbaar hebt gemaakt dan kunnen jullie samen ontdekken wat jullie lekker vinden en of beide wensen op elkaar aansluiten. Dit kan al gebeuren tijdens een goed en opwindend gesprek bij een goed glas wijn.

Een seksueel gesprek voeren kan ook een vorm van voorspel zijn, praten over je seksuele fantasieën kan in de eerste instantie wat onwennig zijn, want misschien denk je dat je partner een bepaalde wens maar vreemd of vies vindt, maar daar kom je alleen achter als je erover praat. Zolang jij voor jezelf maar weet wat je wensen zijn en tot hoever je wilt gaan, dat is het belangrijkste. Als je dat in gedachten houdt dan is elke vorm van seks heerlijk.

Kreunen en ‘dirty talk’ tijdens de seks

Niet alleen fysieke handelingen kunnen opwindend zijn, ook geluiden kunnen voor sommige mensen absolute seksuele triggers zijn waarmee de spanning flink kan worden verhoogd tijdens de vorm van seks die jouw voorkeur heeft. Denk hierbij aan het fluisteren van ‘dirty talk’ tijdens het hebben van seks. Als jullie met elkaar bezig zijn dan kan het sfeerverhogend werken. Andere mensen zijn juist stil tijdens het hebben van seks, dat wil niet zeggen dat hij of zij er niet van geniet, maar misschien is het juiste een vorm van concentratie. Zo heeft iedereen zijn eigen manier van het ontladen van de seksuele spanning.

Kreunen en hijgen kunnen ook manieren zijn waarop een persoon zich tijdens de seks laat gaan. Het maakt niet uit tijdens welke vorm van seks dit gebeurt. De ene persoon kreunt lichtjes, de ander schreeuwt de hele slaapkamer bij elkaar. Ook dit is iets persoonlijks. Het verschilt heel erg hoeveel geluid mensen tijdens de seks maken. Het is echter de normaalste zaak van de wereld als er tijdens de seks flink wordt gekreund, het is een manier van reageren op de erotische prikkels die vrijkomen tijdens het hebben van seks.

vorm van seks dirty talk

Seks hebben met speeltjes

een groot gedeelte van de menselijke bevolking maakt gebruik van speeltjes tijdens de seks. ook wel sekstoys genoemd. Het gebruiken van speeltjes kan zeer sfeerverhogend werken, denk hierbij aan een vibrator, een dildo en andere speeltjes die tijdens de seks kunnen worden gebruikt. De meeste mensen vinden het spannend om een dergelijk speeltje te gebruiken. Onderzoek heeft uitgewezen dat maar liefst 85% van de vrouwen gebruikmaakt van een seksspeeltje. In het geval van mannen is dit een stuk minder. Maar zij gebruiken een speeltje vaak om de vrouw te bevredigen. Deze vorm van seks is zeer populair onder beide geslachten.

Het gebruiken van een sekstoy kan ook een vorm van seksuele voorkeur zijn. Sommige mensen hebben zelfs meerdere exemplaren in het nachtkastje liggen. Wij hebben een ruim assortiment aan sekstoys in ons assortiment, probeer er vooral een aantal uit, want het kan een stomende sekssessie in de slaapkamer een flinke boost geven. Wat je seksuele voorkeur ook is, het moet vooral leuk en lekker blijven. Blijf vooral experimenteren, want wie weet heb je voorkeuren waarvan je niet eens weet dat ze er waren. Elke vorm van seks is persoonlijk, en moet uiteraard als positief worden ervaren.