Deze 11 vragen en stellingen verbreden jouw kennis over seksualiteit

Ultiem verlangen

Je kennis over seksualiteit begint al op jonge leeftijd als je geïntereseerd begint te raken in seksualiteit. Mensen leren echter hun hele leven bij op dit gebied, want er is zoveel te ontdekken. Er kunnen talloze vragen worden gesteld over dit onderwerp, zoals over het aangeven van persoonlijke grenzen, maar ook over het gebruik van speeltjes. in deze blog gaan we dieper in op een aantal vragen en stellingen die het best de moeite waard zijn om uit te lichten.

Vragen over seks

Je kunt altijd vragen stellen over seksualiteit of de beschikbare informatie van internet halen. Vragen stellen over seksualiteit is de normaalste zaak van de wereld, het is namelijk belangrijk dat de juiste voorlichting op dit gebied vrij toegankelijk is. Op website Sense.info kun je bijvoorbeeld terecht voor vragen over seks. Ook op de website van seksuele vorming kun je een hoop informatie vinden over dit onderwerp.

Om je alvast een handje te helpen bij een aantal vragen hebben we deze blog gemaakt. In deze blog staan uiteenlopende vragen en stellingen die kunnen bijdragen aan jouw kennis over seksualiteit. Niet alles wat je op internet leest en ziet is uiteraard waar, zoals we hebben beschreven in onze blog over seksualiteit en internet. De informatie die je in deze blog leest hebben we verzameld op erkende voorlichting-sites.

vragen seks

Welke seksuele handelingen zijn er?

Seks is een breed begrip. Je kunt spreken van seks als er intiem fysiek contact is, maar daar dat is voor iedereen persoonlijk. In brede zin varieert seks van zoenen tot het hebben van geslachtsgemeenschap en alles ertussenin, zoals het hebben van orale seks en zelfs het beoefenen van tantra seks. Van strelen tot vingeren, van likken tot knuffelen, het past allemaal in het bovenstaande plaatje.

Hoe vaak per week seks is normaal?

Dit verschilt ook per persoon. De ene persoon heeft namelijk een hoger libido dan de ander. Je kunt uiteraard zo vaak seks hebben als je zelf wilt. Het wordt pas een probleem als het een seksverslaving wordt. Gemiddeld hebben mensen 1,5 tot 2 keer per week seks, zo blijkt uit een studie uit Engeland. Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Zolang de frequentie geen problemen opbrengt kun je uiteraard zo vaak genieten als je zelf wilt.

Wat is goed voor je seksleven?

Het belangrijkste voor een goed seksleven is gezondheid. Als je lekker in je vel zit dan heb je meer zin in seks dan als je lichamelijk beperkt bent. Dat wil niet zeggen dat gehandicapte mensen geen zin in seks hebben, maar mensen die kwakkelen met hun gezondheid hebben vaker een laag libido, door bijvoorbeeld medicijngebruik. Ook als je veel zorgen hebt dan is de zin in seks ver te zoeken.

Is sekswerk legaal?

Sinds enige tijd is sekswerk legaal, maar sekswerkers hebben wel een vergunning nodig en moeten net zoals elke andere ondernemer belasting afstaan. Er zijn echter veel illegale sekswerkers actief, die in sommige gevallen ook worden uitgebuit. De Rijksoverheid pleit daarom voor een veiligere en gezondere seksbranche, en heeft om deze reden sekswerk een aantal jaar geleden volledig gelegaliseerd.

Hoe lang kan een man droog staan?

Er zijn mannen die een paar keer per dag klaarkomen, maar er bestaan ook mannen die al jaren ‘droog staan’. Er is geen getal te koppelen aan de periode waarop een man droog kan staan. Als mensen een tijd geen seks hebben dan krijgen ze een gevoel van stress, dat geldt overigens voor zowel mannen als vrouwen. Theoretisch gezien kan een man dus zijn hele leven droog staan, maar dat komt zelden voor.

Hoe bespreek je seksualiteit?

Seksualiteit moet in alle gevallen bespreekbaar zijn. Als je vragen over seksualiteit hebt dan kun je naar een vertrouwenspersoon gaan, zoals een vriend of vriendin, een familielid of een seksuoloog of een misschien een psycholoog. jouw wensen en grenzen zijn persoonlijk, als jij je op seksueel gebied niet fijn voelt in je relatie, dan moet je partner daar begrip voor hebben en luisteren naar jouw gevoel. Seksualiteit moet altijd besproken kunnen worden.

seks stellingen

Wat gebeurt er als je elke dag seks hebt?

Het is in de medische wetenschap bewezen dat er een verband bestaat tussen seks een een goede geestelijke gezondheid. Dagelijks seks hebben reduceert stress en bevordert de fysieke condintie. daarnaast heeft seks een gunstig effect op de bloedsomloop en is het een killer voor depressieve gevoelens. Kortom: seks is hartstikke gezond voor je, dus doe het vooral elke dag.

Is het normaal om seks te hebben?

Sommige mensen vragen zichzelf af of de seksuele gevoelens en gedachtes die ze ervaren wel normaal zijn, en of het hebben van seks ook wel normaal is. Het simpelste antwoord is ja. Het is volkomen natuurlijk om aan seks te denken en om seks te hebben, sterker nog; je moet er zoveel mogelijk van genieten. Seks behoort tot in de diepste kern van ons leven, net zoals geboren worden en doodgaan. Zonder seks zouden we uitsterven.

Wat zijn de gevolgen van seks?

Er zitten geen negatieve gevolgen aan seks, mits het op een gezonde manier wordt gedaan. Een seksverslaving kan nare gevolgen hebben, net zoals seks onder dwang. Als het niet goed voelt dan kan seks verveled uitpakken. In alle andere gevallen is het juist gezond, en moet je het vooral blijven doen. Andere gevolgen zijn een zwangerschap en een soa, zorg er dus altijd voor dat je het veilig doet.

Wat is de beste leeftijd voor seks?

De seksuele ontwikkeling van een mens begint over het algemeen in de puberteit. De meeste mensen blijven tot op hoge leeftijd seksueel actief. Er zit dus geen specifieke leeftijd aan seks verbonden. Als je de behoefte krijgt in seks dan hoort dat bij je ontwikkeling en is het leuk om met je seksualiteit te experimenteren. Seks is voor de meeste mensen een onderdeel van hun leven, en dat blijft vaak hun hele leven het geval.

Welke seksuele vragen mag je stellen aan je partner?

Als je een goede (seksuele)relatie hebt dan moet je alle vragen die je hebt kunnen stellen aan je partner. Er moeten op dat gebied geen beperkingen of geheimen voor elkaar zijn. Een goede communicatie in jullie seksleven is minstens zo belangrijk als de seks zelf. Als dit goed zit dan mag je dus alle seksuele vragen stellen aan je partner, zonder enige beperking.

seks vragen stellingen