Waarom masturberen belangrijk is? Wij leggen het je aan de hand van deze 5 redenen piekfijn uit!

Waarom masturberen belangrijk is

Masturberen is niet alleen fijn, maar ook ontzettend belangrijk voor jou en je relatie. Maar ook met de relatie die jij hebt met je lichaam en je mentale gezondheid. Benieuwd hoe dit allemaal samenhangt en waarom masturberen belangrijk is? Wij leggen het je uit!

Je lichaam beter leren kennen 

Hoe kun je weten wat je fijn vindt als je nog nooit dingen hebt uitgeprobeerd bij jezelf? Om een goede basis te hebben in seks met je (seks)partner, is het belangrijk om eerst te weten wat jij nu eigenlijk zelf fijn en lekker vindt. Dat ene plekje aanraken, net wat meer druk zetten of juist niet, tempo afwisselen en leren edgen is belangrijk, want dan leer je je lichaam pas echt goed kennen. 

Meer zelfvertrouwen 

Waarom masturberen belangrijk is voor je zelfvertrouwen horen we je denken? Dit heeft alles te maken met je brein. Je bent namelijk positieve ervaringen en gedachtes met je lichaam aan het associëren wanneer je aan het masturberen bent. Je krijgt namelijk fijne gevoelens, zoals lust en genot, wanneer je met jezelf bezig bent, wat je brein opvat als: hey, spelen met mijn lijf is hartstikke fijn! Dat moeten we vaker doen én, blijkbaar zijn we er goed in 😉

Happy feels

Dit hangt een beetje samen met de boost in zelfvertrouwen. Wanneer je namelijk masturbeert, komen er allemaal zogeheten gelukshormonen vrij. Deze zorgen ervoor dat masturberen en seks lekker wordt, dat je je goed voelt en zelfs euforisch. Ultiem en intiem gelukkig. Benieuwd naar deze gelukshormonen en hoe dat precies werkt? No worries, we hebben het hier al eerder uitgebreid over gehad.

Ontspannen in je lijf en koppie

Waarom masturberen belangrijk is voor je mentale gezondheid, is omdat het ook helpt tegen stress. Zowel in je lichaam als in je hoofd.Je moet je de hele dag druk maken om werk, familie, vrienden, hobby’s, opdrachten, deadlines en ga zo maar door. Vermoeiend. Door even een moment van de dag compleet met jezelf bezig te zijn, hoef (en kun) je niet aan al deze drukte denken. Je bent een met je lichaam en de ontlading, als kers op de taart, zorgt ervoor dat je ook nog eens beter slaapt. En dat werkt ook stress verlagend.

Je hoeft met niemand rekening te houden

Maturberen is niet alleen een manier om te ontspannen, jezelf beter te leren kennen en je happy te voelen, maar ook een perfecte manier om jezelf op een zorgeloze manier seksueel te ontdekken. En dat in een veilige omgeving waarin jij alleen met jezelf bent. Je bent namelijk mogelijk sneller in de mood, hoeft niet te denken aan voorbehoedsmiddelen, bent niet bezig met ‘oh doe ik het nu goed voor de ander’ en bent sneller ontspannen. Je hoeft namelijk met niemand rekening te houden, behalve jezelf. En jij voelt zelf het beste aan wat jij graag wilt. 

Waarom masturberen belangrijk is, is omdat het een vorm van zelfbevrediging én zelfliefde

Hoe fijn het wel niet is om lekker aan jezelf te zitten tot je een orgasme krijgt. En misschien daarna nog wel een keer. Toch is dit voor niet iedereen vanzelfsprekend dat dit fijn is of dat je je ertoe kan zetten om te masturberen. Waar masturberen vele voordelen heeft op je lichaam en mentale gezondheid, kan het ook juist zijn dat je lichaam en mentale gezondheid het maturberen juist in de weg zitten. Dit is iets wat vaker voorkomt bij mensen, bij sommige met vlagen, bij anderen constant. Dit kan echter wel frustrerend zijn. 

Leg het jezelf niet op dat je móet masturberen, maar neem kleine stapjes en leg geen druk op jezelf (door bijvoorbeeld te denken dat je moet klaarkomen). Gun jezelf tijd en ruimte om die zelfliefde te laten groeien. Dit heeft tijd nodig. Hierbij kan tantrisch masturberen helpend zijn. Om je het masturberen nog fijner te maken, kun je hulpmiddelen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan seksspeeltjes, maar ook glijmiddel kan al een enorm groot verschil maken tijdens het masturberen. Zo gaat bijvoorbeeld vingeren gemakkelijker en vaak ook fijner, maar ook aftrekken kan heel prettig zijn met glijmiddel. 

Meer blogs lezen?

Krijg jij geen genoeg van onze blogs? Dat snappen wij! Laat vooral aan ons weten waar jij graag meer over wilt leren en lezen. We bloggen iedere maandag, so stay tuned!