Toont alle 8 resultaten

Soa Test

Een soa test online kopen, dat kan bij CondoomEnzo. Volledig anoniem en 100% betrouwbaar. Dat is wel zo prettig. Wij begrijpen dat het vervelend kan zijn als je in onzekerheid zit over een soa. Een kleine tip: het is altijd belangrijk om de incubatietijd aan te houden, anders is testen zinloos. Weet je niet welke test je moet hebben? Maak dan gebruik van onze online testwijzer of neem contact met ons op. Analyse van het onderzoek vindt plaats in een gecertificeerd laboratorium en binnen 48 uur kun jij de uitslag opvragen met jouw codekaart. Je hoeft dus niet naar de huisarts, maar kunt dit via deze weg helemaal anoniem doen. In alle gevallen is deze soa test gratis en bovendien discreet!

Soa Test


Bij CondoomEnzo kun je online je soa Test kopen. Volledig anoniem en 100% betrouwbaar. Wij begrijpen dat het vervelend kan zijn als je in onzekerheid zit over een soa. Het is echter altijd belangrijk om de incubatietijd aan te houden, anders is testen zinloos. Weet je niet welke test je moet hebben? Maak dan gebruik van onze testwijzer of neem contact met ons op. Analyse van het onderzoek vindt plaats in een gecertificeerd laboratorium en binnen 48 uur kun jij de uitslag opvragen met jouw codekaart. Altijd gratis en discreet!

Online bestellen, thuis testen!

Test jezelf! Niemand immuun voor een soa. De enige manier waarop je jezelf preventief kunt beschermen is door gebruik te maken van een condoom. Heb je onveilige seks gehad? Met de soa testen van CondoomEnzo haal je je onderzoek naar je eigen huis, zo kun je in alle rust de test afnemen. Wel is het belangrijk om de incubatietijd in acht te nemen, anders is testen zinloos.

Wat is een soa test?

Een soa test is een diagnostische test waarbij lichaamsmateriaal onderzocht wordt in een laboratorium. Dit kan bloed, urine of een uitstrijkje zijn. Tijdens dit onderzoek wordt er dan gezocht naar virussen, bacteriën of antistoffen. Het is daarom belangrijk dat je goed de bijsluiter leest voordat je begint met testen. Worden er bacteriën in je lichaam gevonden? Dan test je positief en heb je dus een soa. Wanneer dit het geval is dien je behandeld te worden. Doordat alle testen gecontroleerd worden door een arts-microbioloog ben je verzekerd van een 100% betrouwbare uitslag.

Is een soa test via jullie goedkoper dan bij de huisarts of GGD?

Je kunt je op een soa laten testen via verschillende wegen. Je kan naar de huisarts of GGD gaan, maar je kan ook kiezen voor een zelf test. Wanneer je kiest voor een soa test via de huisarts ben je in de meeste gevallen duurder uit dan via een zelftest. Dit komt doordat een test via de huisarts gaat via je zorgverzekering. Je betaalt dit van je eigen risico. De meeste mensen in Nederland komen nooit door hun eigen risico heen en betalen daarom volledig zelf voor de soa test. Daarnaast wordt er een dossier opgebouwd bij jouw verzekeraar. Helemaal anoniem is het dus via de huisarts helaas niet. Het consult wat je met de huisarts hebt is volledig gratis, helaas moet je voor het labonderzoek zelf betalen en dit zit, wanneer je je voor meerdere soa’s laat testen, meestal rond de €80,00.

Daarnaast is het ook belangrijk waar je precies op wilt testen, wil je alleen urine testen of heb je wellicht ook orale seks gehad? Dan is het goed om eens te kijken naar onze combipakketten. Weet je niet welke test je moet kiezen? Gebruik dan onze testwijzer.

Het testen bij de GGD is gratis, helaas is dit alleen het geval wanneer je onder de risicogroepen valt. Dit zijn bijvoorbeeld mannen die seks hebben met mannen, sekswerkers of jongeren t/m 24 jaar. Deze groepen kunnen gratis terecht. Helaas door drukte bij de GGD kan er met gemak een wachtlijst zijn van 4 tot 6 weken.

De testen die je bij CondoomEnzo afneemt betaal je direct aan ons. Hier wordt geen dossier voor opgebouwd en is dus volledig anoniem. Daarom is het ook belangrijk om je codekaart te bewaren. Zonder codekaart kunnen wij je uitslag helaas niet terugvinden, aangezien het volledig anoniem is.

Is deze test net zo betrouwbaar als die van de huisarts of GGD?

De soa test die je op CondoomEnzo bestelt, zijn uiterst betrouwbaar. Dit komt omdat het lichaamsmateriaal onderzocht wordt in een laboratorium. Een arts-microbioloog bekijkt de testen en bepaald de uitslag. We kunnen je dus garanderen dat deze test net zo betrouwbaar is als die van de huisarts of GGD. Bovenstaande tests vallen onder de “medische hulpmiddelen voor in-vitro diagnostiek” (IVD). Hierbij nemen we monsters uit het menselijk lichaam (bijvoorbeeld urine) en worden buiten het lichaam onderzocht. Daarnaast zijn alle producten die je bij ons besteld CE-gemarkeerd en voldoen ze aan de eisen van de IVD Richtlijn 98/79/EC. Hierdoor ben je verzekerd dat onze tests veilig te gebruiken zijn en voldoen aan de eisen van de Europese Unie.

De analyses van de testen worden uitgevoerd door Diagnostiek voor U in Eindhoven. Dit huisartsen laboratorium is ISO 15189 geaccrediteerd, dit betekent dat ze voldoen aan de internationale richtlijnen voor medische laboratoria en dat ze jaarlijks door de Raad van Accreditatie worden gecontroleerd.

Hoe anoniem is deze test?

De testen van CondoomEnzo zijn volledig anoniem. Dit komt doordat we samenwerken met een partij die niet met NAW gegevens werkt. Bij iedere test zit een codekaart, deze kaart is gekoppeld aan de codes van de swap. Door deze code in te vullen op deze pagina kun jij anoniem je resultaat op vragen.

Wat is de incubatietijd?

Iedere soa heeft een eigen incubatieperiode. Dit is een periode van de besmetting tot aan de eerste klinische (testbare) symptomen. Na deze periode heb je mogelijkheid tot klachten, veel mensen krijgen deze echter niet of verwarren ze met iets anders, zoals een blaasontsteking. Hierdoor hebben veel mensen niet eens door dat ze een soa bij zich dragen! Als je voor de incubatieperiode test, heb je mogelijkheid dat de bacterie, virus of antistof niet wordt aangetroffen in je lichaam terwijl deze er al wel is, dat noemen ze een vals-negatief. Het is dus niet verstandig om je voor deze incubatietijd te laten testen.

Hoelang is de incubatietijd?

SOAINCUBATIETIJD
Chlamydia14 dagen
Gonorroe14 dagen
Mycoplasma genitalium28 dagen
Trichomonas21 dagen
Syfilus10 - 90 dagen
HIV30 - 90 dagen
Hepatitis B90 dagen
Herpes4 dagen
Schaamluis2 - 14 dagen

Wist je dat?

    • Je bij de meeste soa's helemaal geen klachten hebt?
    • Het testen voordat de incubatietijd verstreken is volledig zinloos is?
    • Iedere soa een andere incubatietijd heeft?

Hoe werkt een zelftest?

Zelf testen is heel eenvoudig en volledig pijnloos. Je test zelf door lichaamsmateriaal af te nemen. Dit kan bijvoorbeeld urine zijn of een uitstrijkje. In de soa test zit materiaal om jouw lichaamsmateriaal te verpakken. In de meeste gevallen een buisje en een sealbag. Vervolgens doe je alles terug in de retourbox (op de codekaart na) en doe je de retourbox gewoon op de post. Dit kan gewoon in een PostNL Brievenbus, makkelijk he!

De volgende dag wordt je post bezorgd bij Diagnostiek voor U in Eindhoven. Vanaf het moment van binnenkomst zal de analyse direct worden gestart. Vervolgens kan jij met je codekaart de uitslag opvragen. Volledig anoniem. Is je test negatief, dan ben je soa-vrij. Test je positief? Dan is er een soa vastgesteld. De meeste soa’s zijn gelukkig goed te behandelen als je er op tijd bij bent. Je kunt je ook via ons laten behandelen.

Stap 1: Soa Test

Stap 1:
Afname

Neem zelf thuis lichaamsmateriaal af.

Stap 2: Soa Test

STAP 2:
Retour

Stuur het lichaamsmateriaal retour naar ons lab.

Stap 3: Soa Test

STAP 3:
Analyse

In het lab wordt jouw materiaal onderzocht.

Stap 4: Soa Test

Stap 4:
Uitslag

Binnen 48 uur vraag je zelf de uitslag op met jouw code.